Съзнателно движение

Съзнателно движение е практика за будни хора. Такива, които осъзнават, че ние не просто сме , а активно избираме как да използваме себе си за да бъдем и се интересуват от това как да употребяват себе си с грижа, пълноценно и за хубаво.

Живот = движение.

Ти си поне 70% вода. Водата умее най-добре да тече и да се пробразува. Ако застои умира. Така и ти. Движението, промяната, преобразуването са израз на живот. Как се движиш казва как се отнасяш към това, че си. Понеже вероятно вече си се конфронтирал по един или друг начин с темата за това как начина на мислене е градивния материал за реалността ти и предполагаемо внимаваш съзнателно да си избираш мислите си и формулировките им,  като колега човек имам да ти споделя: позитивното мислене помага …донякъде.Семпло е за разбиране: ти си мисъл донякъде.  Останалото от теб са тяло и душа. Ако продължаваш все така да ползваш само част от  пакета, ще продължаваш да постигаш едва част от резултата. Затова е градивно и умно да резшириш периметъра на съзнателност. Тук идва уловката. Това се прави отново с инструмента мисъл.

Съзнателно движение значи да се научиш да изливаш мисълта си във факта на движението. Да обостриш вниманието си, за да си дадеш отговор на въпросите Как дишам? Как седя, стоя, вървя? Как използвам себе си в директен смисъл.

Събирането на отговорите дава щедра реколта. Придобития инструментариум е универсален комплект от сечива, с които можеш да обработиш себе си съответно реалността си.

За инструментите в следващия пост.

Намасте!

Публикувано на пилатес, съзнателно движение, сила, здраве и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Съзнателно движение

  1. Колини каза:

    Супер статия! продължавам да чета всичко , което сте публикували.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s