Съзнателно живеене

е малко по-иначето на това, което и без друго си правим. Съществуваме, има ни, света ни се случва, ние му реагирме, всеки по своему. Осмисляме, анализираме, дефинираме, стремим се, нареждаме… Уморително е.

И е уморително поради една единствена причина. Стимулите са толкова неизброимо много, че е невъзможно да ги посрещнем и обработим всичките с бързината, с която ни връхлитат. Някои ситуации вземат превес, всмукват вниманието ни, други се нареждат гладни на опашката и не пропускат по един или друг начин да изискат своето си.
Годините си вървят, процеса се задълбочава и уширява и ето ни на, нейде седнали на по чаша я лате, я вино с приятел как брътвим как тая или оная болежка се обаждат, как много искаме да отдадем вниманито и времето си на рожба, на любим,на своя мечта или талант, но живота е толкова пълен, че капацитета не стига. А с какво е пълен живота, пита умния събеседник. Искреният отговор е със всичко друго освен с мен.
Това живеене не е живеене. То е съществуване под упойка.
Съзнателното живеене е перманентно будно състояние.
Умението независимо от това колко много и колко силни стимули протягат ръце да поискат концентрацията и волята ти да имаш пространството в себе си да отсееш безусилно, да реагираш умно и да ти остане време да погледаш тревата как расте.
Веднъж на късметче от кафе прочетох “Един ден в живота на умния, струва колкото година в живота на глупака”. Разликата прави умението да живееш първо в себе си и след това в света.

Ти това го имаш. Всеки от нас се ражда с него. После расте, расте, пък го повие в хиляди амбалажи и го забрави. Една основна работа в Работилницата по Александър техника и съзнателн живеене от 04.12 до 10.12 2014 в София ще бъде да разопаковаме.

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Съзнателно живеене

  1. Baufen каза:

    Аз също не бях чувал за това! Поздравления, звучи доста интересно и полезно

  2. Mebeli 1 каза:

    Много интересно, не знам защо не бях чувала до сега за това. Жалко, че става въпрос за 2014г.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: