Пилатес Анима

Добре дошли, добри хора!

Аз съм Десислава Хаак. Уча и преподавам Пилатес в Берлин, Германия. Имам щастието моята учителка да е Джоана Моунтифилед, дамата, която преди 13 години отворила първото пилатес студио тук. Прекрасна жена, пред чиито умения и знания искрено се покланям. Тя ми даде и все още ми дава много и внесе големи порции радост в живота ми, защото позитивните резултати от всяко ново знание се проявяват бързо и качествено.Според мен е време да предам нататък и затова започвам да водя този блог.

Преподавам Пилатес със съзнанието, че творя добро, помагам на хората да постигнат здраве, вътрешен баланс и сила.Хубаво ми е!  Джозеф Пилатес казва след 10 часа практика разбирате какво правите, след 20 имате ново тяло, след 30 сте нов човек. Вярно е! Двигателната практика Пилатес е много повече от комплекс упражнения, чрез които ще стопите килограми и ще се оформите красиво за следващия сезон на море. Редовните занимания с Пилатес ще помогнат да укрепнете както физически, така и ментално и духовно.  Методът проворкира да се прояви много от вътрешната човешка красота, движенията ви ще станат по- изчистени, умът по- бистър и бърз, стойката по- благородна и спокойна. Моята работа като пилатс педагог е да ви помогна да извадите всичкото това хубаво от себе си и да го видите, първо вие, а след това и целия останал свят.

Пилатес упражненията са неизброимо много. Играе се както на земя, върху постелки и с малки уреди, така и на няколко различни пилатес машини, като например Кадилак, Алегро, Спрингс & Барел.   Методът предлага по нещо за всеки.Няма човек, който да не може даправи Пилатес…с уговорката, че се занимава при добре обучен инструктор и на правилно подбрани уреди.   Специфично се преподава на бременни, които се подготвят да дадат живот, на майки,които искат да се възстановят от скорошно раждане, на танцьори и спортисти, които се преборват със последици от травма, на хора които по една или друга причина се нуждаят от физеотерапевтична помощ. Целта на този блог е да информира и да помага индивидуално, за което е нужно активното участие на читателите му. Така че – питай! Разкажи ми какво е онова физичско неудобство, с което се опитваш да се справиш и ми сподели причините за въникването му, ако са ти ясни. Така най -лесно ще мога ти да помогна в намирането на решение.

За мен е радост!

Намасте:)

4 Responses to Пилатес Анима

 1. nina каза:

  Здравей, съвсем на скоро открих сайта ти и съм очарована от начина по кйто пишеш за Пилатес. Аз завърших курсове за инструктор по Пилатес в България и вече си намерих място , където да преподаавам. Много бях ентусиазирана, но в момента съм ужасена, защото реално нищо не знам. Знаех, че курса няма да ми даде койзнае колко като знания, но не предполагах, че и литературата, която мога да открия тук показва само едни и същи упражнения. Аз искам не просто да показвам някакви упражнения, а да помогна на хората да разберат и използват Пилатес в ежедневието. Искам да се развия като инструктоор по Пилатес и просто незнам как да го направя, можеш ли да ми помогнеш?

  • Desislava Haak каза:

   Привет и благодаря за цветята:)
   С радост бих ти помогнала. Мисля, че най-лесно би било ако ми зададеш конкретни въпроси и получиш конкретни отговори 🙂
   Пиши ми на desislava.haak@gmail.com или директно тук, в блога. Избери си ти 🙂
   До скоро:)

 2. Nina Taralanska каза:

  здравейте Десислава, аз също се интересувам от курсове по пилатес, но в България. Виждам, че момичето, което Ви е писало е изкарало такъв курс и молбата ми е ако е възможно и имате нейни координати да я попитате къде е завършила курса за инструктори. Предварително благодаря,
  Нина
  за връзка с мен: info@yogabalance.bg

 3. Сиана каза:

  Здравейте, изключително много харесвам сайта Ви и най-вече отношението,което имате към пилатеса и начина по който пишете за него!!! Аз съм сравнително начинаеща, ходила съм на практики по пилатес тук и там,но само като обикновенна тренировка, но искам да открия курсове за инструктор и да се занимавам с това професионално. Въпросът ми е според Вас необходимо ли е преди да започна курсовете за инструктор да премина друга подготовка и от какво ниво започнахте Вие бяхте ли се занимавали усилено преди това ?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s